lørdag 10. april 2010

Sydney ;)

I dag kom me heim frå Sydney. Har hat ein kjempe flott tur. Og Sydney er ein fantastisk koslig by. Australienere er eit koslig folkeslag. Og på dei 4 dagene me va der no så har me bestemt at me vil tilbake og oppleve meir tå Australia.
Me landa i Sydney Tirsadg morgen kl. 08.30. Tok gratis taxy te Hotellet. Me budde mitt i byen. Så har stort set gått overalt.
Etter å ha sett frå seg bagasjen på hollet tirsdag reite me te Manly. Det er ein koslig by litt uttafor Sydney. Det er vanlig å kjøre båt, turen tok 20 min. I Manly såg me på stranda, slappa tå, shoppa litt også bare koste vi oss. Me åt også meddag der på ein plass som brygga sitt eget øl.
Onsdag gikk me i byen. Me va i Opera huset og fekk omvisning. Såg Harbourd Brigde, og åt ein is på Harbourd Side. Harbourd side er ein fin brygge. Der ligger også I Max kino. Den har verdens største lerret.
Onsdag kveld gikk me på kino. Såg Avatar i 3D. Det var morro. Lerrette filmen vart vist på var 30x30m. Sikkelig diger ;).
Torsdag sto vi tidlig opp for å reise i Tarronga zoo. Det er ein fin dyrepark. Mange Australske dyr og me såg Sel show ;)
På kvelden møtte me Caroline og Linda frå Nes. Dei studera og med Gteway College. Me åt meddag sammen på The Rocks. Etter medaggen hadde Carrina, Mari og Åshild billet på operaen te eit Fransk Danseshow. Det var ein stor opplevelse å sitta i den stor salen til operaen.
Fredag hadde me ingen store planer, men skulle shoppe litt :) Me gikk ein runde i Sydnys mange flotte parker. Var i Sydney galleri og Sydney Royal Botanic Garden.
På fredag kveld var vi bedt på grillfest til en Australsk famile som Johanne kjente litt. Dei budde i eit flott hus med masse kunst i. Grillfesten hadde dei nede ved skjøen, der faren hadde sin egen rorbu. Var helt vilt fint. Vi var 6 jenter fra norge og de unge vi var på besøk hos hadde bedt til seg mange koslig venner. Var ein kjempe fin kveld med vin, øl og masse skravling. Morsomt å stiffte bekjntskap til Australsk ungdom ;)
Lørdagn mogen kl. 07.00 reiste vi til flyplassen etter 3 timer søvn. Vart litt trøbbel på flyplassen med noen returbilletter, men det ordna seg. No sitt me på hotellrommet på Bali og slappa tå. Er sikkerlig slitene etter 4 intensive men flotte dager i Sydney.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar